Frank Ribery Biyografisi

Frank Ribery; Az konuşan, rap dinleyen Franck Ribery, Boulogne-Sur-Mer doğumlu. Evine en yakın büyük kulüp Lille olduğu için 13 yaşında oranın altyapısına girmiş. Ancak saha dışındaki ortamı tehlikeli bulduğu için gerisingeri kulübüne dönmüş. Doğduğu şehrin takımında sessiz sedasız devam etmiş futbol oynamaya. Sonra da aynı mahalli ligin bir diğer takımı Ales'e geçmiş. Maalesef aylarca para alamadan oynadığı için artık ev kirasını bile ödeyemez olduğu noktada, hem de sezonun yarısında, baba evine dönmüş. Bu defa da kendisini uzun suredir takip etmekte olan Brest takımından teklif gelmiş. 2003-2004 sezonunu Brest formasıyla asist kralı olarak tamamlayınca daha üst düzey takımların dikkatini çekmiş. Nantes, Strasbourg, Lens ve hatta Ajax'tan teklif almasına rağmen tercihini hepsinden hızlı ve ikna edici davranan Metz'den yana kullanarak, bu sezon başında birinci lige adımını atan Ribery'nin Metz'i tercih etmesinde antrenör Jean Fernandez'in büyük etkisi olduğunu söylemeden geçmemek gerek. Fernandez, genç oyuncuyu daha ilk günden ilk 11'de çıkarmakta sakınca görmedi. Zaten Ribery'nin üstün pas ve asist yeteneğinin dikkatleri çekmesi de bu süreklilik sayesinde oldu. Ligin ilk dört haftası sonunda Ribery'nin hanesinde bir gol ve dört asist yazarken, Metz takımı hiç alışkın olmadığı bir şekilde klasmanın üst sıralarına tırmanmıştı. Ribery adını manşetlerde ilk gördüğümüz zamanlar bu dönemler olmakta.
Sürekli ilk 11'de olmak Ribery'nin kendisinin bile beklemediği bir şeydi belki de. Yine de takip ettiğimiz kadarıyla bu durum onun kendisini dev aynasında görmesine yol açmadı. Sonuç olarak birinci lig tecrübesi çok az ve bütün yeteneğine karşılık kendisini geliştirmesi gereken genç bir oyuncu. İyi tarafı kendisi de bunun farkında. Galatasaray'da Fransa'dan gelen süper yıldız yerine, gelişimine devam etmesi gereken genç oyuncu muamelesi görmesi daha yerinde olacaktır. Hagi'den Fernandez gibi yakın bir ilgi görmesi onu rahatlatır. Galatasaray Spor Kulübü'ne gittiğinde futbola dair hoş olmayan olaylar gerçekleşti. Ribery, aylardır maaş alamadığını gerekçe göstererek Olympique Marseille kulübü ile sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılıların dava isteğine ret cevabı gelince, transfer tamamen gerçekleşmiş oldu.Ancak çoğu spor yazarı tarafından kendisinin gelişmesine yardımcı olan kulübü ihanet ettiği düşünülmektedir.
Marseille'de 1 sezon oynayan Ribéry, orada da da bazı dava meselelerini sürdürdü ve sezon sonu Bayern Münih'e gitti. 3 yıllık anlaşan Ribery, İslam dinine geçti ve Bilâl ismini aldı. Euro 2008 son grup maçlarında, İtalya ile oynanan karşılaşmada, 10. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmış, Fransa taraftarlarının karamsarlığa düşmesine sebep olmuştur. Nitekim Fransa maçı 2-0 kaybederek, turnuvadan elendi.

0 yorum yazıldı:

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır ®
|l|lllll|lll||ll||lll|l|l|l|
2174361 821369
hit counters